Prof. Dr. Kiss L. Lászlóakadémikus
A Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója, az Akadémiai Bizottság elnöke

Kedves versenyzők, Csapatvezetők és Megfigyelők!

Az akadémiai bizottság nevében nagy megtiszteltetés számomra, hogy meghívhatom Önöket a Magyarországon rendezendő XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Olimpiára (IOAA). Az esemény – amely a legmagasabb rangú nemzetközi verseny a csillagászat és az asztrofizika területén a középiskolások számára  –  megrendezése nagy öröm és páratlan lehetőség a magyar tudományos csillagászat számára.

Magyarországon a csillagászat tudományos és egyetemi oktatása a XV. századra nyúlik vissza, míg a legrégebbi megfigyelőközpontot 1776-ban alapították. A XIX. században a magyar csillagászat a nemzetközi tudomány áramlásának részévé vált, és azóta legkiválóbb kutatóink a legmagasabb szintű, nemzetközi tudományos munkában vesznek részt.

Tovább

Prof. Dr. László Szabados
President
Committee for Astronomy and Space Physics
Hungarian Academy of Sciences

Patron of IOAA 2019
Official invitation is coming soon.

Az IOAA hivatalos weboldala

A XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai diákolimpia hivatalos honlapja. Az Olimpia fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A weboldal tulajdonosa és az esemény fő kivitelezője a Szegedi Tudományegyetem. Az esemény fő szakmai szervezője a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Csillagászat Nonprofit Kft. 

Hírek

Megfigyelésre felkészülni!

Augusztus eleje általában az év legtisztább időszaka Magyarországon. A nemzeti csillagászati közösség nagyon reméli, hogy sikeres éjszakai megfigyelési...

A honlap kilövésre kész!

Üdvözöljük a XIII. IOAA hivatalos honlapján! Kérjük, nézze át a versennyel kapcsolatos fontosabb dátumokat, valamint az előzetes programtáblát....

Galéria

Hévíz

Magyarország

Keszthely

Partnerek